Safe and trusted
Certified member

Certified member

Stichting Webshop Keurmerk declares that:
is a valid member and therefore complies with the Keurmerk code.

De Behangwinkelier also applies the general terms and conditions as prescribed by Stichting Webshop Keurmerk. And you can go to our website for disputes.

De Behangwinkelier

Contact person Dhr. J van der Goot
Adres Lange Tiendeweg 101
Zipcode 2801KG
City Gouda
Country Nederland
Phone number 0624512018
E-mail
VAT number NL202906012B01
Chamber of commerce number 50825291
Registered since 12 July 2016

De Behangwinkelier wil van jouw leefomgeving jouw thuis maken, dit op een betaalbare en service gerichte manier. Waar voorheen klanten persoonlijk werden benaderd voor behang adviezen in één van de speciaalzaken om de hoek, is door digitalisering de ‘menselijke touch’ vervaagd. Dit is juist waar de online klant behoefte aan heeft. Er is namelijk niks fijners om zeker te zijn van jouw aankoop.

DE ONLINEWINKELIER

Gevestigd aan Lange Tiendeweg te Gouda is het idee van de Onlinewinkelier ontstaan. De Online winkelier is de overkoepelende naam voor alle winkelier extensies omtrent Wonen & Interieur. Zodoende ‘de Behangwinkelier’. “Er is keuze genoeg in behang maar behang heeft ook een hoge drempel tot aankoop. Ons doel is om deze drempel te minimaliseren door de ‘menselijke touch’ rond het online winkelen weer terug in het leven blazen.” Daarnaast richten wij niet alleen op de verkoop van ons uitgebreide assortiment behang, wij willen onze klanten graag wat extra’s bieden. Onze kennis gaat verder dan alleen de inkoop en verkoop, wij verdiepen ons ook zoal in de kwaliteit, het gebruik en onderhoud van onze producten.

WAAR STAAN WIJ VOOR

Een wand die mooi is behangen ziet er verzorgd uit. Een verzorgt huis laat je lekker voelen! Wij vinden dat de uitdaging om van ieder huis een thuis te maken alleen kan worden bereikt door een goed balans. Een balans tussen het klant belang en het efficiënt en gemakkelijk online kunnen winkelen doormiddel van innovatieve tools. De klant moet worden geobserveerd en worden gekend. Het belang van de klant wordt daarom gezien als speerpunt en is doorgetrokken in onze uitingen. “Wij willen worden gezien als de behangspecialist met de service van vroeger”. De service van vroeger wordt gekenmerkt door de persoonlijke benadering, openheid, en betrouwbaarheid. Dit in combinatie met gemak zijn het de vier pijlers van de Behangwinkelier.