Safe and trusted
Share article

Sluit u nu aan bij de ' Geen Gedoe Garantie'

Stichting Webshop Keurmerk steunt vanaf vandaag het initiatief Geen Gedoe Garantie van de Consumentenbond. Graag leggen we uit wat dit inhoudt en vertellen we hoe jouw webwinkel zich kan aansluiten.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten (te) veel gedoe ervaren als zij een garantieprobleem hebben. Garantie is een onderwerp waarover zowel de Consumentenbond als toezichthouder Autoriteit Consument & Markt erg vaak benaderd worden.
De Consumentenbond is daarom de campagne Geen Gedoe Garantie gestart, om consumenten en (web)winkels te informeren over hun rechten en plichten rondom garantie. Maar ook om de aandacht te vestigen op de positieve kanten van garantie en conformiteit.

U kunt daaraan meedoen! Je kunt je onderscheiden door garantieproblemen soepel op te lossen en dat publiekelijk kenbaar te maken door de Geen Gedoe Garantie te onderschrijven.

Garantiebeloftes
Wat houdt deelname in? Je geeft via de website van de Consumentenbond aan dat jouw winkel de volgende beloftes onderschrijft en uitvoert:Wij houden ons aan de garantiewetgeving.
Wij informeren consumenten glashelder en duidelijk over hun rechten.
Wij handelen klachten en problemen zo snel mogelijk en naar behoren af, met zo min mogelijk gedoe voor de consument.
Wij zijn als verkoper het eerste aanspreekpunt bij problemen met het product. Als wij zelf garantie aanbieden, maken wij begrijpelijk duidelijk op welke punten deze verder gaat dan de wet.
Als de consument (ook) fabrieksgarantie heeft, legt de Consumentenbond uit dat de consument mag kiezen om daarvan gebruik te maken of de klacht door de webshop te laten afhandelen.

Ook nadat de garantieperiode verlopen is, neemt de Consumentenbond de wettelijke verantwoordelijkheid als de consument bij hen aanklopt met een ondeugdelijk product.
Let op: de Geen Gedoe Garantie is geen nieuw keurmerk. Het staat dan ook los van de tweezijdige algemene voorwaarden die we met de Consumentenbond hebben afgesproken.

Sluit je aan
Door je als ondernemer aan te sluiten via deze pagina [https://www.consumentenbond.nl/acties/geen-gedoe-garantie  zal uw webshop worden opgenomen in de lijst met Geen Gedoe Garantie-bedrijven op deze overzichtspagina https://www.consumentenbond.nl/acties/geen-gedoe-garantie/lijst-met-deelnemers  waar op dit moment bijvoorbeeld ook al BCC, Otto en Conrad vermeld staan. Ook zal de Consumentenbond aandacht aan nieuwe aanmelders besteden op zijn Facebook- en Twitterkanaal.

Staat jouw bedrijf voor “geen gedoe” en dus achter deze zes beloftes? Meld je snel aan, vóór 8 maart, want daarna stopt de aandacht voor de Geen Gedoe Garantie.